Alexandra tillbaka på prispodiet

Alexandra Bauer i Hassela

I lördagens FIS-storslalom i Hassela körde Alexandra Bauer in på en sjätte plats och körde där med in bland dom som fick kliva upp på prisplats efter tävlingen! Det var ett stort steg framåt, efter att under två säsonger ha skadat sig i december; 2015 var det en korsbandsskada och 2016 ett benbrott, som ställde till det och helt hållit Alexandra borta från skidåkande och tävlande under två säsonger. Senaste gången på en prisutdelningsceremoni, innan Hassela, var Junior-SM i Duved våren 2015. Så det är klart att detta var skönt!

Med stor vilja att åka skidor igen, bra stöd av klubben/klubbkompisar, duktiga läkare/sjukgymnaster, ett bra gäng tränare på Skidgymnasiet i Malung och på Skiduniversitet i Östersund och många härliga kompisar runt om i ”skidfamiljen”, har resan tillbaka gått bra, även om det varit mycket hårt jobb. Stöttning från partners och sponsorer, både vad gäller utrustning och annat är självklart av stor betydelse i en sådan här fas.

Den här gången skyndar Alexandra långsamt och tar tävlandet i lagom takt, för att hinna med bra med träning mellan racen. Fortsatt är ambitionen att åka alla discipliner, men även det tar sin tid och får komma som det passar.

Förhoppningsvis blir det tid och möjlighet för något pass med klubbkompisar och ungdomar i Gopshusbacken under vintern, när hon är hemma på något besök från Östersund där hon annars har sin bas med studier och träning. Alexandra som nyligen fyllde 20 år ser också fram mot en lång skidvår i Årefjällen med bland annat toppturer och härlig skidåkning.