Fanny Axelsson uttagen till Team BAUHAUS

Efter en händelserik tävlingssäsong med flera framstående resultat får Fanny Axelsson en plats i skidförbundets fartsatsning Team BAUHAUS. Fanny avslutade säsongen med två mästerskapsmedaljer i störtlopp i Åre – ett brons i Senior-SM och ett guld i Junior-SM. En bronsmedalj i Vinteruniversiaden i Ryssland tillhör också en av säsongens höjdpunkter.

Fanny Axelsson tog en bronsmedalj i Super-G vid Universiaden i Ryssland

Fanny inledde säsongen starkt med två pallplatser i norska Hemsedal. En seger och en andraplats i FIS Super-G kickade igång tävlingssäsongen och därefter har hon stått på start 46 gånger, varav fem starter i Europacup i Norge och i Italien i fartgrenarna. Hon har under säsongen tävlat i alla discipliner och bland annat tagit dubbla pallplatser i storslalom i FIS Hassela (1:a och 2:a).

Tidigare under våren blev det en bronsmedalj i Vinteruniversiaden i ryska Krasnoyarsk i Sibirien där både Fanny och klubbkamraten Alexandra Bauer representerade Sverige i Super-G, alpin kombination, storslalom och slalom. Fanny tog en av Sveriges fem medaljer i det som även kallas för Universitets-OS.

TV-sände Eurosport alla grenarna och det var under Vasaloppssöndagens tidiga morgontimme man kunde man se hur Fanny tog Sveriges första medalj, en bronspeng i Super-G.

  • Hela arrangemanget var en häftig upplevelse och jag är stolt över att ha tagit Sveriges enda individuella medalj, säger Fanny.

Totalt tog Sverige fem medaljer inom innebandy, curling och i lagtävlingen alpint.

Till hösten väntar studier och fortsatt alpin satsning när skiduniversitetet flyttar sin verksamhet  från Östersund till Åre.

  • Jag är jätteglad att få chansen att utvecklas och få fler möjligheter till träning och tävling i fartgrenarna, säger Fanny om platsen i Team BAUHAUS.

Läs mer om TEAM BAUHAUS