Fanny uttagen till alpina landslaget

Foto: Klas Rockberg

De alpina landslagen utökas med fler åkare till nästa säsong. Det är ett led i satsningen inför hemma-VM i Åre 2019. Framför allt blir det fler fartåkare och Fanny Axelsson har tagit en plats i Damernas träningsgrupp fart.

– Vi breddar fartdelen ganska tydligt. Landslagsuttagningen är ett direkt resultat av vår satsning Team Åre 2019 och det är kul, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter i ett pressmeddelande.

Tre av årets åkare i Team Åre 2019 tar steget upp till landslaget kommande säsong.

Damernas träningsgrupp fart består av Kajsa Kling, Åre SLK, Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, Helena Rapaport, Mälaröarnas Alpina SK, Lin Ivarsson, Åre SLK, och Fanny Axelsson, IFK Mora AK.

– Fartsatsningen gör vi för att se resultat på lite längre sikt. Det är inte nödvändigtvis för säsongen som kommer utan snarare på flera års sikt. Planen är att vi vill försöka att starta med två stycken damer i de flesta farttävlingarna i världscupen. Tidigare har Kajsa åkt runt och tränat mycket på egen hand men i år kommer de till stor del träna tillsammans, säger Lars Melin, huvudtränare för damlandslaget.

– Det här är det bästa som kunde hända mig, säger Fanny efter att ha tagit emot det glädjande beskedet.

http://www.skidor.com/Grenar/Alpint/Nyheter/aktuelltalpint/2017/landslagsuttagning20172018/