Fina resultat i Skicrossen

Förra veckan fortsatte Europacupen med tävlingar i St Francois Longchamps i Frankrike. Alexandra och Victor fick tufft motstånd då det franska OS-laget var på plats för att finslipa formen inför OS.

På onsdagen gjorde Victor ett mycket bra tidskval med femte snabbaste tid, riktigt bra! Tyvärr åkte Victor ur i åttondelsfinalen och slutade därmed 25:a.
Alexandra tog sig till stora finalen och fick möta två världscup-topprankade fransyskor på väg till OS och en ryska. Ryskan kraschade mitt i banan och Alexandra fick mer eller mindre hoppa hoppa över henne och tappade därmed fart. Hon ledde ett tag men blev omkörd av en av fransyskorna och slutade på en andraplats.
Nästa tävling blev det ytterligare en pallplats för Alexandra men den här gången blev hon slagen av båda fransyskorna.
Med fyra raka segrar och ytterligare två pallplatser ligger Alexandra nu 2:a i totala Europacupen, trots att hon inte körde de första tre tävlingarna.

Dagen efter Europacuptävlingarna hölls även en FIS-tävling. Alexandra valde att stå över då hon kände sig rejält sliten efter flera veckors tävlande med många heat, men Victor körde och fick en välförtjänt revansch med en fin 6:e-plats!

På Scandic Svenska Cupen i helgen deltog två Moraåkare, Emil Frost och Jakob Hård af Segerstad. Emil körde mycket bra och blev bäste svensk båda dagarna med två tredjeplatser, efter två tyska killar. Emil leder därmed Svenska Cupen på herrsidan! Jakob tog sig till semi båda dagarna och slutade 6:a och 5:a, också mycket bra!

Text: Marie-Therese Edebo

st Francois Longchamps

Alexandra på prispallen

Emil 3:a Svenska Cupen