Fina tävlingsdagar i Gopshus Race Arena

Det bjöds på riktigt fina tävlingsdagar i Gopshus Race Arena under helgen 19-20 januari.
Totalt blev det 760 åk under de två dagarna när det tävlades i USM-kval för U16, Lilla världscupen-kval för U12-U14 och Gopshus Cup för U10.

Rejält vinterväder, om än något kylslaget, bäddade för fina förutsättningar i backen.

– Det var fantastiskt bra underlag att köra på i dagarna två. Stenhårt underlag som gjorde tävlingarna mycket rättvisa, säger tävlingsledaren Stefan Olsson.

Cirka 170 åkare körde lördagens Super-G Fart och runt 200 kom till start på söndagens storslalom. Det innebar runt 760 åk på två dagar.

Hela 24 åkare från IFK Mora alpina kämpade bra i backen och det blev många fina framgångar under dagarna.

Vi tog många fina topp placeringar:
USM kval – Hilda Dufva Sandberg 1:a plac.
LVC kval – Lina Wessung 1:a och 2:a plac, Elin Johansson 1:a och 3:dje plac, Herman Holmström – 2 st 1:a placeringar, Gustav Sahlander 5:e och 7:de plac, Theo Engberg 5:e och 6:te plac, Moa Lorentsson 1:a och 2:a plac, Hilda Sahlander 4:de och 5:e plac, Lina Kånåls 3:dje plac, Elsa Frost 7:de plac, Olle Frost 6:te plac.
Gopshus Cup – Ida Kånåls 1:a och 5:te plac, Maja Holmström 1:a och 2:a plac, Måns Gjervaldsaeter 4:de plac, Theo Hedh 5:te plac.
Samt många fler fina resultat av klubbens aktiva.

– Tävlingar som dessa är en viktig inkomstkälla för föreningen och framförallt backens verksamhet. Jag vill ge ett tack till Mora kommun som möjliggör dessa evenemang genom ett gott samarbete med den Alpina klubben, säger Stefan.

Hela helgens arrangemang flöt på mycket bra och gästande åkare var mycket nöjda.

– Det fungerade så bra på grund av en mycket väl inoljad och trimmad organisation som gjorde ett superjobb. 30-talet funktionärer jobbade under helgen i trevlig kamratskap, säger Stefan.

– Tävlingarna i helgen var deltävlingar i en serie tävlingar som ligger till grunden för Sverigefinaler – USM och Regionsfinaler – Lilla världscupen.

Alpina klubben har nu rejält bra snurr på verksamheten bland unga alpinister.

–  Vi har idag en träningsverksamhet som lockar hela 75 ungdomar som deltar i träning två till fyra gånger i veckan, avslutar Stefan.

Text: Johan Trygg
Bild: Stefan Karlberg

Moa Lorentsson Elias Karlberg Lina Wessung