Historik AK

(saxat ur IFK jubileumsskrifter)

1965 – Slalom – nytt skott på gammalt träd.

”Även om IFK Mora är en gammal förening så har styrelsen tydligen blicken öppen för förnyelse och nya idéer och strömningar inom idrotten. Föreningens yngsta telning är slalomsektionen, som bildades den 17 december 1965. Eldsjälarna har varit Georg Lohász, Nils Sundqvist och Torbjörn Olsson.”

”Genom tillkomsten av denna sektion har IFK också blivit att räkna med i utförsåkning. Det har tidigare inom skidsporten alltid varit längdåkarna som tillfört föreningen ära och berömmelse men nu nämns IFK med respekt även inom brantåkarkretsar. Flera DM- och SM-tecken t.o.m. i lag har kunnat hemföras. Under innevarande jubileumsår kan exempelvis nämnas att Karin Aspelin har erövrat inte mindre än 4 SM-tecken, nämligen 1 sen. specialslalom, 1 jun. specialslalom, 1 ungdom specialslalom och slutligen 1 ungdom storslalom. Dessutom har Karin hemfört ett skol-SM. Toppenbra gjort. Andra lovande ungdomar är Klas Hedenmark, Anders Olsson och Erik Aspelin, vilkas ambition lovar gott för framtiden. Därtill kommer att Siljansbygden är väl rustat med ett flertal goda backar och därför fina träningsmöjligheter.”