Första pallplatsen i världscupen för Alexandra Edebo!

Efter en bra världscupsäsong med flera fina placeringar varav 2 fjärdeplatser, var det äntligen dags för Alexandra att kliva upp på pallen i världscupen för första gången i karriären!

Det blev ett spännande heat i stora finalen där hon fick möta landslagskollegan och suveräna Sandra Näslund, kanadensiska Marielle Thompson och fransyskan Marielle Berger Sabatel. Marielle Thompson fick till en kanonstart, tätt följd av Sandra och Alexandra. Alexandra höll sin tredjeplats långt ner i den tuffa banan, men mot slutet blev det en liten miss och fransyskan kom ikapp. Det blev en riktig nagelbitare på målrakan då de låg axel mot axel, och målgången slutade med ytterligare spänning då den avgjordes genom photo-finish. Den här gången var det Alexandra som var först över mållinjen och pallplatsen i form av en tredjeplats var säkrad!

Marielle Thompson vann och Sandra Näslund blev 2:a.

Victor Sticko var ynka 51 hundradelar från att kvala till finalerna.

Efter helgens tävling i franska Megeve blir det ett litet uppehåll i världscupen då tävlingarna i tyska Feldberg tyvärr fick ställas in pga snöbrist. Nästa tävling är i Ryssland, Sunny Valley, 22-23 februari.

Foto;Bildbyrån/Skiteam Sweden Skicross