Idre bjöd i helgen på fina skicrosstävlingar för både barn/ungdom och FIS!

IFK Mora hade två åkare på plats i helgens Scandic Svenska Cupen Skicross FIS, syskonen Emma och Emil Frost. Pappa Johan Frost var också med och hjälpte till med bl.a. nätning i målområdet. Många Idre-barn passade på att tävla på hemmaplan, och kul att flera av dessa barn har hittat till skicross!

Fredagens träning och lördagens tävlingar bjöd på strålande sol och glada om än trötta åkare. Banan var välbyggd och bjöd på ganska många features så det blev en del mjölksyra!

På söndag var vädret inte lika soligt men istället mildare och mycket vind som ställde till det lite under tidskvalet. Eftersom startfälten inte var så stora i FIS-klasserna (19 herrar och 7 damer) så fick alla ändå köra finaler.

Våra Mora-åkare kämpade på bra. Emma körde mot skicross-gymnasietjejerna som gav henne en hel del konkurrens, och mot bakgrund av att Emma inte tränat lika mycket skicross genom åren som de har gjorde hon bra ifrån sig. Hon blev 4:a i lördagens tävling!

Emil körde bra, och med placeringarna 7 på lördagen och 5 på söndagen behåller han sin ledning i totala cupen på herrsidan med 366 poäng före tvåan Erik Perssons 344 poäng!

Nästa tävling är SM i Skellefteå i samband med SM-veckan, finalerna sänds på SVT på lördag och börjar 15:30.

Finalen i Scandic Svenska Cupen körs i Lofsdalen 14-15 april, med Skicross Academyläger 13 april, öppet för U16 och FIS. SNG dvs Skicross Next Generation barn och ungdomstävlingar blir det också, liksom USM för U16. Utbildning för de som vill lära sig mer om sporten och kanske komplettera tränarkunskaper med skicross erbjuds också. För mer info http://www.skidor.com/Grenar/Skicross/

helgen avgörs också Europacupen med finaler i Reiteralm i Österrike, där klubbens Alexandra Edebo deltar för att försvara sin ledning och försöka ta hem totala Europacupen.

Text och bild: Marie-Therese Edebo

 Emil Frost Emil Frost Emil Frost Emma Frost Emma Frost Emma FrostI