IFK Mora Alpina Klubb årets IFK-förening 2018

IFK Mora Alpina har har blivit utsedd som ”Årets IFK-förening 2018” från IFK centralstyrelse. Utmärkelsen syftar att uppmärksamma enskilda föreningar inom Idrottsföreningen Kamraterna och utgörs av en IFK-fana, diplom och prissumma på 10.000 kr.

Enligt motiveringen är IFK Mora Alpina den klubb i Sverige som bidragit och bidrar mest till utveckling av skicross avseende både FIS och barn/ungdom. Klubben är den enda klubben i landet som under flera år haft en egen skicrossbana, detta i en relativt liten anläggning, och där banan varje år byggs av eldsjälar i klubben som gör det ideellt och på sin fritid.

IFK Mora är den klubb i landet som arrangerat flest FIS-tävlingar de senaste åren, både Europacup och Svenska Cupen, både i hemmabacken och i en anläggning några timmar bort (Hamra).

Klubben har också en väl fungerande barn- och ungdomsverksamhet med regelbundna skicrossträningar i hemmabacken och arrangemang av barn- och ungdomstävlingar som till exempel  Hamra som samlar de största startfälten varje år.

IFK Mora är den klubb som i dagsläget har flest antal åkare i landslagsverksamhet och på internationellt hög nivå.

Eldsjälar i klubben är de som möjliggjort allt detta, genom ett stort engagemang och ett brinnande intresse för sporten.

– Vi vill rikta ett stort tack från IFK Mora Alpina för denna utmärkelse och prissumma. Det uppskattas verkligen och är samtidigt ett kvitto och erkännande på dom alla goda insatser som klubbens medlemmar gör för föreningen, säger ordförande Mats Björkman.