Mer framgångar för IFK Mora på Europacup i skicross i Lenk!

I veckan har några av våra landslagsåkare med klubbåkarna Victor Sticko och Alexandra Edebo varit i schweiziska Lenk och tävlat Europacup och FIS. De är ute på en minitour på egen hand, utan tränare eller annan support. Victor är utsedd till sammanhållande och ansvarig för lagledarmöten mm. Tufft för Victor att hinna med både det och att tävla själv, och en utmaning för hela gänget (tre svenskar och 2 norrmän) att hinna hjälpa varandra med transport av kläder, skidor mm inför heaten när de alla tävlar. De lyckas uppenbarligen klara det bra eftersom de presterar på tävlingarna!

På tre dagar har de kört tre race, två EC och en FIS.

Alexandra har lyckats hitta en riktig toppform, sporrad av de snabba kvalåken och personbästa på Världscupen i Idre, samt de två efterföljande vinsterna i Europacupen i Idre. Hon har nu fortsatt briljera och vunnit alla tre tävlingar i Lenk, och har därmed 5 raka segrar på två veckor, 4 Europacup och en FIS!

Victor har också kört riktigt bra, första Europacupen tog han sig till lilla finalen och slutade6: a, dag två vann hann lilla finalen och slutade 5: a, och idag på FIS-racet knep han säsongens första pallplats och slutade 2: a efter norrmannen och träningskollegan Henrik Lunde.Riktigt roligt att Victor också lyckats hitta till resultaten som han så väl förtjänar och har kapacitet till!

Europacuptävlingarna ses av landslags-förbundsledningen som uttagning till nästa världscuptävling i Ryssland, efter OS, hoppas att våra Mora-åkare får chansen att åka dit med de fina resultat de presterat hittills i Europacupen och Världscupen.

Minitouren fortsätter nästa vecka med dubbla Europacuptävlingar i St. Francois Longchamps i Frankrike.

Text: Marie-Therese Edebo
Foton: Audi Skicross Tour (by Patric Mani)

Alexandra på pallen dag 2

Alexandra på pallen dag 1 EC, Ryan Regez, SUI, vinnare herrar

Alexandra dag 1

 Victor Sticko dag 1 Victor Sticko dag 1