Storslam för IFK Mora på Scandic Svenska Cupen-finalerna!

I helgen arrangerades säsongens sista deltävlingar i Scandic Svenska Cupen, i Lofsdalen. Arrangören bjöd på ett strålande evenemang, i strålande solsken! Två parallella tävlingar kördes – dels FIS Scandic Svenska Cupen, dels SNG barn/ungdom. Dessutom var det norska mästerskap och ungdoms-SM. Mycket att hålla reda på för både tävlingsledare Jonny Larsson med personal, och inlånade funktionärer. IFK Mora representerades på funktionärssidan av Mats Forslund- TD, Johan Frost – hjälpte till med allt som behövdes rån saltning till nätning, Lotta och Jan Gummås som bidrog till härlig stämning i Mora-gänget, och undertecknad som var speaker (en utmaning med två race som gick samtidigt…)

Funktionärer är viktiga, men våra åkare är de vi ska hylla den här helgen! På plats hade klubben tre åkare, Alexandra Edebo, Victor Sticko och Emil Frost. Både Alexandra och Victor var där mest för att dela med sig av både FIS-punkter men också lite landslags-glans till barnen och ungdomarna. Det var mycket uppskattat av inte minst barnen men även arrangören! Att landslagsåkarna tar sig tid att komma till de svenska tävlingarna betyder mycket, det var ju inte så längesedan de själva kämpade på hemmaplan och jagade FIS-punkter och autografer!

Victor Sticko strålade ikapp med blombuketten efter lördagens prisutdelning då han lyckades pricka in säsongens första vinst – han har varit snubblande nära flera gånger men nu satt den!

Alexandra Edebo fortsatte sin segersvit från Europacupen och vann lördagens tävling på damsidan!

Emil Frost strålade på kvällen då han fick motta årets Scandic-stipendium för sin prestation att nå den höga nivå han gjort under säsongen med en egen satsning utanför gymnasium och landslag. Riktigt kul för Emil och väldigt välförtjänt! Det är klubbens 4:e stipendium under de 3 år det delats ut, tidigare har Axel Frost, Alexandra Edebo och Veronica Edebo fått det.

På söndagen lyckades Emil Frost kamma hem segern i den totala Scandic Svenska Cupen med 437 poäng! Emil kunde inte sluta le under eftermiddagen, gladare kille får man leta efter!

Alexandra och Victor tog även denna dag varsin seger, så klubben höll fanan mycket högt under helgen!

Nu laddar vi för att slå förra årets rekord med antal deltagare i skicrosstävlingarna i Hamra under maj-trofén! Det finns utrymme för fler klubbmedlemmar att hjälpa till, vi behöver fler funktionärer för att få till den höga kvalitet på tävlingen som klubben är känd för! Och vi har väldigt trevligt tillsammans, så tveka inte att kontakta Johan Frost och anmäl er!

Text och bild: Marie-Therese Edebo

Emil Frost, Alexandra Edebo och Victor Sticko efter lördagens race där Alexandra och Victor vann!

Emil Frost, lycklig stipendiat!

Herrarnas pall söndag med Victor Sticko som vinnare, David Mobärg 2:a och Elliot Baralo 3:a!

Damernas pall söndag med Alexandra Edebo som vinnare, Linnea Mobärg 2:a och Ebba Ruud NOR 3:a!

 

Mats Forslund och Marie-Therese Edebo