Träningsupplägg 2017

Träningsgrupper

Vi vill betona att IFK Mora Alpina på sina träningsdagar erbjuder alpin träning, ej alpin skidskola, skidkul undantaget. Det betyder att vissa förkunskaper krävs såsom att åka lift själv och ta sig ner från backen själv. Detta är alltid en bedömningsfråga och det är extra viktigt att man som förälder är med i backen och stöttar barnen tills de klarar av detta helt själva.

Vid varje träningstillfälle gäller det för samtliga barn att hålla sig till sin grupp och tränare. Vid friåkning på egen hand, d.v.s. att ej deltaga i den organiserade träningen, så sker detta helt på egen risk med förälders fulla ansvar.

SKIDKUL
Träning torsdagar 18:00-19:00
Skidskola för barn födda 2008 och yngre.

Vi leker och busar på skidor och lär oss slalomåkning från grunden. Förälder eller annan vuxen på skidor krävs. Träningen bygger på att du som förälder engagerar dig som hjälpledare och stöttar i både lift och backe.

U6-U8 ((GUL GRUPP)
Träning torsdagar 18:00 – 19:30

Barn födda 2010 och senare. De minsta barnen. Många av barnen har provat på vår skidskola och fortsätter sedan i U6 gruppen som fokuserar på lek och bus på skidor. Man behöver inte ha deltagit i skidskola för att delta på träning. Som förälder finns man med i backen och stöttar barnen. Allt beroende på vana att klara av liften eller allmän skidvana. Allt eftersom barnen blir vana med liften och skidåkningen så kan föräldrarnas stöttning minska under träningen.
Huvudansvarig tränare: Johan Krumlinde
Givetvis får man som förälder åka med sina yngre barn (U6-U8) även på tisdagar men då vara med i backen och stötta sitt barn.
 

U8-U10 (GRÖN GRUPP)
Träning tisdagar och torsdagar 18:00 – 19:30

Barn födda 2007 till 2009. Träningen fokuserar på att alla barn utifrån sina förutsättningar utvecklar sin skidåkning. Beroende på skidvana kan alla barn vara med och träna. Som förälder finns man vid behov med i backen och stöttar barnen. Allt eftersom barnen blir vana med liften och skidåkningen så kan föräldrarnas stöttning minska under träningen.
Huvudansvarig tränare: Peter Dahlgren

 

U10 (BLÅ GRUPP)
Träning tisdagar och torsdagar 18:00 – 19:30

Barn födda 2007 till 2009 som kommit lite längre med sin skidåkning. Mer fokus på banåkning och förberedelse inför tävling.
Huvudansvarig tränare: Anders Holmström

 

U12 OCH ÄLDRE (RÖD GRUPP)
Träning tisdagar och torsdagar 18:00-19:30. Onsdagar 18:00-19:30 extra träning under ledning av Jonas Lind.

Barn födda 2006 och äldre.
Huvudansvarig tränare: Joel Sticko