Uppdatering världscupen Skicross

Det drar ihop sig till världscuptävlingar i skicross på hemmaplan i Dalarna! Hela världscupcirkusen är på väg till Idre Fjäll efter helgens tävling i Nakiska, Kanada.

Klubbens Alexandra Edebo gjorde ännu en bra prestation i Nakiska med en 6:e plats i en lång, tuff bana. Kvartsfinalen vann hon, men i semin blev det en 3:e plats vilket resulterade i att hon fick köra lilla finalen tillsammans med bl.a Marielle Thompson. Alexandra slutade tvåa i lilla finalen bakom Marielle och blev därmed 6:a totalt. Klart att hon vill mer, men att ha etablerat sig, i sin första hela världscupsäsong, bland de 5-6 bästa tjejerna i världscupen är redan det riktigt bra! Sandra Näslund skrällde till med seger!

Nu laddar vi för dubbla världscuptävlingar i Idre med kval på fredag och finaler lördag och söndag med start kl 11:00 båda dagarna, sänds direkt på SVT2 och play.

Jag fick precis info från förbundskapten John Lindh, och IFK Mora har två åkare på plats i tävlingen, Alexandra Edebo och Victor Sticko. Klubbens Emil Frost är uttagen som föråkare, ett uppdrag som inte ges till vem som helst – banan är tuff och krävande, och föråkare måste klara flera åk i banan och de måste genomföras på ett stabilt och säkert sätt. Micke Forslund är på plats i sin tränarroll.

Varför inte göra en dagsutflykt lördag eller söndag och heja fram klubbens och Sveriges åkare och se skicross i världsklass på Idre Fjäll! Banan blir garanterat spektakulär och att se skicross live är en upplevelse!

Idre

Text:Marie-Therese Edebo
Foto: FIS Freestyle