Victor Sticko avslutar sin skicrosskarriär!

Klubbens Victor Sticko har tagit beslutet att avsluta sin skicrosskarriär. Victor har varit en del av det svenska skicrosslandslaget i många år, och debuterade i världscupen i Åre 2014.

Han har hela 41 starter i världscupen, och hans bästa placering var i Idre 2017 med en 12:e plats. Dessutom har han hunnit med 2 VM och ett stort antal FIS-tävlingar. Victor har 1 SM-guld, 2 SM-silver och hela 20 pallplatser i FIS-tävlingar genom åren.

Victor debuterade internationellt i FIS redan 2013, där han redan första säsongen tog en förstaplats i Trysil, Norge.

Karriären fortsatte året efter med världscupdebut, och sedan 2014 har han tävlat regelbundet i världscupen och även lite Europacup.

Victor drabbades av en knäskada under träningsläger i alperna hösten 2018, vilket medförde en lång rehabperiod och en helt missad säsong 2018-2019. Den här säsongen kom han äntligen tillbaka till tävlandet och världscupen igen.

Victor har varit en omtyckt stöttepelare och lite av en mentor i landslaget med sin erfarenhet och lugna personlighet.

Planen var att avsluta karriären i samband med SM i Storklinten i slutet på mars, men tyvärr satte coronaviruset stopp för allt tävlande både utomlands och i Sverige. Naturligtvis känns det tråkigt att avsluta en så lång och fin karriär utan att få en sista tävling och kanske en chans att avsluta med ännu en SM-medalj, men Victor får istället glädjas åt sina många år i skicrossbanorna.

Klubben tackar för fina insatser genom åren. Victor har redan börjat extraknäcka lite som klubbtränare, och vi hoppas givetvis få se mer av honom i Gopshusbacken med klubbens barn och ungdomar!

Text: Marie-Therese Edebo

Victors egna bilder:

Foto av Marie-Therese Edebo:

Foto Audi Skicross Tour (by Patric Mani):